This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Glijmiddel kopen? Hier moet je op letten.

Als je op zoek bent naar een glijmiddel, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je het juiste product kiest voor jouw behoeften en comfort. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Basis ingrediënten

Glijmiddelen zijn verkrijgbaar op basis van water, siliconen of olie. Waterbasis is veilig te gebruiken met condooms en seksspeeltjes, gemakkelijk af te spoelen en irriteert de huid niet. Siliconenbasis gaat langer mee en kan ook worden gebruikt onder de douche, maar mag niet worden gebruikt met siliconen speelgoed. Oliebasis kan het best worden vermeden omdat deze niet veilig is voor condooms en kan leiden tot infecties.

Allergieën en gevoeligheden

Als je een gevoelige huid hebt of allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, kies dan voor een glijmiddel zonder geur- of smaakstoffen. Je kunt ook een hypoallergeen glijmiddel overwegen dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met gevoelige huid. Vermijd glijmiddelen met parabenen en andere synthetische toevoegingen als je een gevoelige huid hebt. Sommige mensen zijn gevoelig voor glycerine.

Doel

Bedenk waarvoor je het glijmiddel wilt gebruiken. Als het voor vaginale seks is, kies dan een glijmiddel op waterbasis. Als het voor anale seks is, overweeg dan een glijmiddel op oliebasis, omdat het langer meegaat. Uit onze ervaring blijkt dat ons natuurlijk glijmiddel op waterbasis ook prima werkt voor anale seks. Gebruik en royale hoeveelheid en breng het opnieuw aan als het nodig is. Als het voor massage is, kies dan voor een massageolie die de huid hydrateert.

Verpakking

Kies een verpakking die gemakkelijk te gebruiken en hygiënisch is. Tube- of pompverpakkingen zijn bijvoorbeeld handiger en hygiënischer dan potjes.

Merk

Kies voor een merk waar je je prettig bij voelt en waardoor jij je gesupport voelt.

Try it out

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze voor een glijmiddel persoonlijk is en afhankelijk is van jouw voorkeuren en behoeften. Je wil natuurlijk niet het intieme moment onderbreken door een onjuiste keuze van een glijmiddel. Het kan handig zijn om verschillende soorten glijmiddelen uit te proberen om te zien welke het beste werkt voor jou.

Aia*

Natural Lubricant

Our 100% natural lubricant is organic and ultra-moisturizing. Made with hydrating glycerin, the gentle pH balanced formula is silicone and paraben free and has the ideal moisture for the body.

Shop our Natural Lubricant

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are €50 away from free shipping.
No more products available for purchase

Your Cart is Empty